Computer knowledge Bits

161.A medium for transferring data between two locations is called ....

Ans:Communication channel

162.ASCII stands for ....

Ans:All purpose Scientific Code for Information Interchange

163.A computer program that converts assembly language to machine language is ....

Ans:Assembler

164.Which part interprets program instructions and initiate control operations?

Ans:Control unit

165.CPU stands for

Ans:Central Processing Unit

166.Who is the father of the computer?

Ans:Charles Babbage

167.Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

Ans:PROLOG

168.Which part interprets program instructions and initiate control operations?

Ans:Control unit

169.A computer program that converts assembly language to machine language is_____

Ans:Assembler

170.ASCII Stands for_______

Ans:All purpose scientific code for information interchange

171.Which method is used to connect a remote computer?

Ans:Dial up

172.A medium for transferring data between two locations is called

Ans:Communication channel

173.Which printer uses combination of laser-beam and electro photographic techniques?

Ans:Laser printer

174.The software used to convert source program instructions to object instruction is known as

Ans:Language processor

175.Program designed to perform specific tasks is known as

Ans:Application software

176.A multi programming system is one that can_____

Ans:Share hardware resource with many program simultaneously

177.A high speed device used in CPU for temporary storage during processing is called

Ans:A register

178.EBCDIC can code up to how many different characters?

Ans:256

179.The memory which ultraviolet erasable and electrically programmable is_____

Ans:EPROM

180.Which of the following is not currently a topic in computer science?

Ans:Thermodynamics