Computer knowledge Bits

201.What menu is selected to change font and style?

Ans:Format

202.In programming, you use the following keys____

Ans:Arrow keys

203.The secret code that restricts entry to some programs_____

Ans:Password

204.Computer programs are also known as

Ans:applications

205.Computers use the _______number system to store data and perform calculations.

Ans:binary

206.Physical components that make up your computer are known as________

Ans:Hardware

207.Which key is used in combination with another key to perform a specific task?

Ans:control

208.Ctrl,Shift and Alt are called______keys

Ans:modifier

209.What is the permanent memory built into your computer called?

Ans:ROM

210.Passwords enable users to_______

Ans:retain confidentiality of files

211.When sending an e-mail, the _____line describes the contents of the message.

Ans:subject

212.The ______tells the computer how to use its components.

Ans:operating system

213.C,BASCI,COBOL, and Java are examples of _______languages.

Ans:System programming

214.An area of a computer that temporarily holds data waiting to be processed is_____

Ans:Memory

215.A____is a microprocessor-based computing device.

Ans:personal computer

216.The taskbar is located________.

Ans:At the bottom of the screen

217.A MODEM is connected in between a telephone line and a____

Ans:Computer

218.Where is data saved permanently?

Ans:Storage

219.Which is not a basic function of a computer?

Ans:Copy text

220.A computer system includes______

Ans:Hardware,software and peripheral devices