Computer knowledge Bits

21.A high speed device used in CPU for temporary storage during processing is called

Ans:A register

22.EBCDIC can code up to how many different characters?

Ans:256

23.The memory which ultraviolet erasable and electrically programmable is_____

Ans:EPROM

24.Which of the following is not currently a topic in computer science?

Ans:Thermodynamics

25.The two kinds of main memory are______

Ans:RAM and ROM

26.Which of the following are the two main components of the CPU?

Ans:Control unit and ALU

27.Fifth generation computers are likely to exhibit_____

Ans:Artificial intelligence, Heuristic behaviour and Advanced Parallel processing

28.A software package to perform calculations on data arranged in an array is_____

Ans:Electronic spreadsheet

29.What menu is selected to save or save as?

Ans:File

30._________is when the computer is turned on and the operating system is loading.

Ans:Booting

31.A(n)______is a small group of computers and peripherals linked in a small geographic area.

Ans:LAN

32.A _______includes the file name and possibly a directory or folder.

Ans:file specification

33.To make the number pad act as directional arrows, you press the ________key.

Ans:num lock

34.Copyrighted software that can be used for free is_________

Ans:freeware

35.You can use the tab key to____

Ans:move a cursor across the screen and indent a paragraph

36.Each _____on a menu performs a specific action.

Ans:command

37.A menu contains a list of

Ans:commands

38.A word in a web page that, when clicked, opens another document.

Ans:Hyperlink

39.To print a document, press______then press ENTER.

Ans:CTRL+P

40.A(n)_______is text that you want printed at the bottom of the page.

Ans:footer