Computer knowledge Bits

221.The___is responsible for performing calculations and contains decision making mechanisms.

Ans:Memory unit

222.Unsolicited commercial email is commonly known as

Ans:Spam

223.A Web site address is a unique name that identifies a specific_____on the web.

Ans:web site

224.The Internet allows you to

Ans:Send electronic mail, view web pages and connect to servers all around the world

225.A______typically identifies the type of file.

Ans:file extension

226.A device that copies or reproduces text and images is calleda____

Ans:Scanner

227.Which of the following should be used to move a paragraph from one place to another in a Word document?

Ans:Cut and Paste

228.An Excel spreadsheet has the extension____

Ans:.xls

229.An online backing storage system capable of storing larger quantities of data is

Ans:Mass storage

230.Trackball is an example of a ____

Ans:Pointing device

231.A page break means____

Ans:starting the next part of the document on a new page

232.______of the worksheet appear vertically and are identified by letters at the top of the worksheet window.

Ans:Columns

233.Which of the following operations is not performed by computer?

Ans:Understanding

234.BIT stands for

Ans:Binary Digit

235.The keys on the keyboard which may be programmed to do special tasks are referred to as___

Ans:Functional keys

236.What is the shortcut key for centering the text selected by the user in Word?

Ans:CTRL+E

237.Excel documents are stored as files called_____

Ans:Workbooks

238.A cookie____

Ans:stores information about the user's web activity

239.Which toolbar displays the buttons for alignment and font size in word?

Ans:Formatting toolbar

240.RAM is an example of

Ans:volatile memory