Computer knowledge Bits

181.The two kinds of main memory are______

Ans:RAM and ROM

182.Which of the following are the two main components of the CPU?

Ans:Control unit and ALU

183.Fifth generation computers are likely to exhibit_____

Ans:Artificial intelligence, Heuristic behaviour and Advanced Parallel processing

184.A software package to perform calculations on data arranged in an array is_____

Ans:Electronic spreadsheet

185.What menu is selected to save or save as?

Ans:File

186._________is when the computer is turned on and the operating system is loading.

Ans:Booting

187.A(n)______is a small group of computers and peripherals linked in a small geographic area.

Ans:LAN

188.A _______includes the file name and possibly a directory or folder.

Ans:file specification

189.To make the number pad act as directional arrows, you press the ________key.

Ans:num lock

190.Copyrighted software that can be used for free is_________

Ans:freeware

191.You can use the tab key to____

Ans:move a cursor across the screen and indent a paragraph

192.Each _____on a menu performs a specific action.

Ans:command

193.A menu contains a list of

Ans:commands

194.A word in a web page that, when clicked, opens another document.

Ans:Hyperlink

195.To print a document, press______then press ENTER.

Ans:CTRL+P

196.A(n)_______is text that you want printed at the bottom of the page.

Ans:footer

197.The ability to find an individual item in a file immediately______

Ans:sequential access

198.The _____,also called the Web, contains billions of documents.

Ans:World Wide Web

199.With a CD you can_____

Ans:Both Read and Write

200.Errors in a computer program are referred to as__________

Ans:bugs