1.Which are the two main components of the CPU?
Ans:Control unit and ALU
2.The two kinds of main memory are ....
Ans:RAM and ROM
3.The memory which ultraviolet erasable and electrically programmable is ....
Ans:EPROM
4.Program designed to perform specific tasks is known as ....
Ans:Application software
5.A medium for transferring data between two locations is called ....
Ans:Communication channel
6.ASCII stands for ....
Ans:All purpose Scientific Code for Information Interchange
7.A computer program that converts assembly language to machine language is ....
Ans:Assembler
8.Which part interprets program instructions and initiate control operations?
Ans:Control unit
9.CPU stands for
Ans:Central Processing Unit
10.Who is the father of the computer?
Ans:Charles Babbage
11.Which of the following computer language is used for artificial intelligence?
Ans:PROLOG
12.Which part interprets program instructions and initiate control operations?
Ans:Control unit
13.A computer program that converts assembly language to machine language is_____
Ans:Assembler
14.ASCII Stands for_______
Ans:All purpose scientific code for information interchange
15.Which method is used to connect a remote computer?
Ans:Dial up
16.A medium for transferring data between two locations is called
Ans:Communication channel
17.Which printer uses combination of laser-beam and electro photographic techniques?
Ans:Laser printer
18.The software used to convert source program instructions to object instruction is known as
Ans:Language processor
19.Program designed to perform specific tasks is known as
Ans:Application software
20.A multi programming system is one that can_____
Ans:Share hardware resource with many program simultaneously