Computer knowledge Bits

141.What is the Specially designed computers to perform very complex calculations extremely rapidly are called as?

Ans:Mainframe Computers

142.How many layers are described in networking ?

Ans:7

143.What was the first general-purpose electronic computer?

Ans:ENIAC

144.What is CGI ?

Ans:Common Gateway Interface

145.The term 'Pentium' is related to what ?

Ans:Microprocessor

146.How many color dots make up one color pixel on a screen ?

Ans:3

147.How is the data stored on the diskette ?

Ans:Magnetism

148.BIOS is used ?

Ans:By Operating System

149.What is the mean of the Booting in the system ?

Ans:Restarting computer

150.The central processing unit is located in which part of the computer ?

Ans:System unit

151.Which type of program acts as an intermediary between a user of a computer and the computer hardware ?

Ans:Operating System

152.What kind of language can computer understand ?

Ans:Assembly Language

153.What is the full form of RAM ?

Ans:Random Access Memory

154.What is the full form of ROM ?

Ans:Read Only Memory

155.What is the full form of USB ?

Ans:Universal Serial Bus

156.What is the full form of SCSI ?

Ans:Small Computer System Interface

157.Which are the two main components of the CPU?

Ans:Control unit and ALU

158.The two kinds of main memory are ....

Ans:RAM and ROM

159.The memory which ultraviolet erasable and electrically programmable is ....

Ans:EPROM

160.Program designed to perform specific tasks is known as ....

Ans:Application software