Computer knowledge Bits

1.Which are the two main components of the CPU?

Ans:Control unit and ALU

2.The two kinds of main memory are ....

Ans:RAM and ROM

3.The memory which ultraviolet erasable and electrically programmable is ....

Ans:EPROM

4.Program designed to perform specific tasks is known as ....

Ans:Application software

5.A medium for transferring data between two locations is called ....

Ans:Communication channel

6.ASCII stands for ....

Ans:All purpose Scientific Code for Information Interchange

7.A computer program that converts assembly language to machine language is ....

Ans:Assembler

8.Which part interprets program instructions and initiate control operations?

Ans:Control unit

9.CPU stands for

Ans:Central Processing Unit

10.Who is the father of the computer?

Ans:Charles Babbage

11.Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

Ans:PROLOG

12.Which part interprets program instructions and initiate control operations?

Ans:Control unit

13.A computer program that converts assembly language to machine language is_____

Ans:Assembler

14.ASCII Stands for_______

Ans:All purpose scientific code for information interchange

15.Which method is used to connect a remote computer?

Ans:Dial up

16.A medium for transferring data between two locations is called

Ans:Communication channel

17.Which printer uses combination of laser-beam and electro photographic techniques?

Ans:Laser printer

18.The software used to convert source program instructions to object instruction is known as

Ans:Language processor

19.Program designed to perform specific tasks is known as

Ans:Application software

20.A multi programming system is one that can_____

Ans:Share hardware resource with many program simultaneously