Computer knowledge Bits

61.A MODEM is connected in between a telephone line and a____

Ans:Computer

62.Where is data saved permanently?

Ans:Storage

63.Which is not a basic function of a computer?

Ans:Copy text

64.A computer system includes______

Ans:Hardware,software and peripheral devices

65.The___is responsible for performing calculations and contains decision making mechanisms.

Ans:Memory unit

66.Unsolicited commercial email is commonly known as

Ans:Spam

67.A Web site address is a unique name that identifies a specific_____on the web.

Ans:web site

68.The Internet allows you to

Ans:Send electronic mail, view web pages and connect to servers all around the world

69.A______typically identifies the type of file.

Ans:file extension

70.A device that copies or reproduces text and images is calleda____

Ans:Scanner

71.Which of the following should be used to move a paragraph from one place to another in a Word document?

Ans:Cut and Paste

72.An Excel spreadsheet has the extension____

Ans:.xls

73.An online backing storage system capable of storing larger quantities of data is

Ans:Mass storage

74.Trackball is an example of a ____

Ans:Pointing device

75.A page break means____

Ans:starting the next part of the document on a new page

76.______of the worksheet appear vertically and are identified by letters at the top of the worksheet window.

Ans:Columns

77.Which of the following operations is not performed by computer?

Ans:Understanding

78.BIT stands for

Ans:Binary Digit

79.The keys on the keyboard which may be programmed to do special tasks are referred to as___

Ans:Functional keys

80.What is the shortcut key for centering the text selected by the user in Word?

Ans:CTRL+E