Computer knowledge Bits

41.The ability to find an individual item in a file immediately______

Ans:sequential access

42.The _____,also called the Web, contains billions of documents.

Ans:World Wide Web

43.With a CD you can_____

Ans:Both Read and Write

44.Errors in a computer program are referred to as__________

Ans:bugs

45.What menu is selected to change font and style?

Ans:Format

46.In programming, you use the following keys____

Ans:Arrow keys

47.The secret code that restricts entry to some programs_____

Ans:Password

48.Computer programs are also known as

Ans:applications

49.Computers use the _______number system to store data and perform calculations.

Ans:binary

50.Physical components that make up your computer are known as________

Ans:Hardware

51.Which key is used in combination with another key to perform a specific task?

Ans:control

52.Ctrl,Shift and Alt are called______keys

Ans:modifier

53.What is the permanent memory built into your computer called?

Ans:ROM

54.Passwords enable users to_______

Ans:retain confidentiality of files

55.When sending an e-mail, the _____line describes the contents of the message.

Ans:subject

56.The ______tells the computer how to use its components.

Ans:operating system

57.C,BASCI,COBOL, and Java are examples of _______languages.

Ans:System programming

58.An area of a computer that temporarily holds data waiting to be processed is_____

Ans:Memory

59.A____is a microprocessor-based computing device.

Ans:personal computer

60.The taskbar is located________.

Ans:At the bottom of the screen