Computer knowledge Bits

121.What is the first web browser ?

Ans:World Wide Web

122.What does HTTP stands for ?

Ans:Hypertext Transfer Protocol

123.In computers , what is the smallest and basic unit of information storage?

Ans:Bit

124.Which company is nicknamed "Big Blue"?

Ans:Microsoft

125.What is JVM ?

Ans:Java Virtual Machine

126.WAV file format is associated with what type of files?

Ans:Sound files

127.What is a Compiler ?

Ans:A System Software

128.Machine language is also known as which language ?

Ans:Low level language

129.What does FTP stand for ?

Ans:File Transfer protocol

130.Which company acquired Sun Microsystems on January 27 ,2010 ?

Ans:Oracle Corporation

131.Which was the first ever web server software ?

Ans:CERN httpd

132.What does BCC means in EMail ?

Ans:Blind Carbon Copy

133.Who is known as the father of the Java programming language ?

Ans:James Gosling

134.One kilobyte contains how many bytes ?

Ans:1024

135.In computers , a collection of raw data is known as what ?

Ans:Query

136.Who Owns the Internet ?

Ans:ICANN

137.What is the shortcut key of printing a document for computer having windows?

Ans:Ctrl +P

138.In computers, 'TMP' extension refers usually to what kind of file ?

Ans:Temporary file

139.What is the way of manipulating data into information is called as ?

Ans:Processing

140.What does BIOS Stand for ?

Ans:Basic Input Output System