Numerical ability Bits

61.11, 22, 33, 44, ? (number series)

Ans:55

62.81, 27, 9, 3, ? (number series)

Ans:1

63.3, 9, 27, 81, ? (number series)

Ans:243

64.64, 32, 16, 8, ? (number series)

Ans:4

65.Average of 10, 20, 30 = ?

Ans:20

66.Average of 5, 15, 25, 35 = ?

Ans:20

67.Average of the first 5 natural numbers = ?

Ans:3

68.Average of 12, 18, 24 = ?

Ans:18

69.Average of 40, 50, 60 = ?

Ans:50

70.Average of the first 10 natural numbers = ?

Ans:5.5

71.Average of 2, 4, 6, 8, 10 = ?

Ans:6

72.Simplify the ratio 15 : 25.

Ans:3 : 5

73.Simplify the ratio 12 : 18.

Ans:2 : 3

74.3/4 of 80 = ?

Ans:60

75.2/5 of 100 = ?

Ans:40

76.7/8 of 64 = ?

Ans:56

77.5/6 of 72 = ?

Ans:60

78.Convert 0.25 to a fraction.

Ans:1/4

79.Convert 3/5 to a decimal.

Ans:0.6

80.LCM of 4 and 6 = ?

Ans:12