General studies Bits

21.Which is the oldest Veda ?

Ans:Rigveda

22.Who is the prime minister of india?

Ans:Narendra Modi

23.'Barren Island' which is the only active Volcano in India is situated in which part of India?

Ans:Andaman-Nicobar

24.American Presidential Elections are held at, every_____years

Ans:4

25.who is the First Women appointed recently as the Director General of the sashastra seema Bal (SSB)?

Ans:Archana Ramasundaram

26.Who is the President of cuba at present?

Ans:Raul castro

27.What is the present name of the BRICS Development Bank?

Ans:New Development Bank

28.Which film was selected as the Best Picture in the 87th Academy(Oscar) Awards for the year 2014?

Ans:Birdman

29.The Nuclear Security Summit, 2016 was held at

Ans:Washington DC

30.What is "BHIM"/

Ans:It is a re-branded version of UPI and USSD

31.Suvidha(e) prepaid card has been launched by

Ans:UCO Bank

32.An International conference for deliberating on the Israel-palestine dispute was held in which of the following city in the month of January, 2017

Ans:Paris

33.The 104th Indian Science Congress was held at

Ans:Tirupati

34.Jallikattu, a traditional sport was in the news in January, 2017. It has its roots in the state of

Ans:Tamilnadu

35.The world's largest Charkha or spinning wheel was unveiled recently at which place?

Ans:Indira Gandhi International Airport

36.Sardar Sarovar dam is in the state of

Ans:Gujarat

37.Which state is major producer of gold

Ans:Karnataka

38.One of the most prominent food crops highly produced in India during 2011-12 was

Ans:Paddy

39.Kaziranga wildlife reserve is in

Ans:Asom

40.Lakhnavaram Project is located in the following district of Telangana state?

Ans:Acharya Jayashankar Bhupalpally