General studies Bits

341.Which of the following was the theme of World Health Day 2018?

Ans:Universal Health Coverage

342.From which State was AFSPA withdrawn by the Govt after about 27 years in April 2018?

Ans:Meghalaya

343.Who won the gold medal in women's singles badminton in Commonwealth Games 2018?

Ans:Saina Nehwal

344.DARPAN is a digitization project launched by which of the following departments?

Ans:Posts

345.Which film has been awarded the National Award for the Best Popular Film for 2017?

Ans:Dhappa

346.Which state banned single use plastic water bottles in all government offices?

Ans:Haryana

347.Which beach has got Asia's the first 'Blue Flag' certification?

Ans:Chandrabhaga

348.In Telangana the number of villages are high in?

Ans:Badradri Kothagudem

349.Who was the founder of the Ikshvakus family?

Ans:Vasisthaputra Sri Santamula

350.Who is the author of Tariq-e-Ferishta ?

Ans:Ferishta

351.The science that deals with the study of inscriptions in known as.

Ans:Epigraphy

352.Who constructed Kailasanatha temple at Ellora ?

Ans:Krishna - I