General studies Bits

321.Who is the recently elected Prime Minister of Nepal?

Ans:Pushpakumar Dahal Prachanda

322.Which of the following States became the First State in India to lunch DNA Index System (DIS) for DNA profiling of criminals.

Ans:Andhra Pradesh

323.India has successfully test-fired the Surface to Air missile Barak-8 recently. This missile has been developed in collaboration with

Ans:Israel

324.Which of the following is the nearest meaning of the word 'IMMINENT'?

Ans:Likely to happen very soon

325.Identify the word that is not close to the meaning of 'LETHARGY'

Ans:Vivacious

326.I should not get up early tomorrow_____?

Ans:Should I

327.The Mozam Jahi Market in Hyderabad was named after

Ans:The Second son of Osman Ali Khan

328.Secunderabad was named after whom?

Ans:Secunder Jha

329.Who proposed the term ecosystem?

Ans:Tansely

330.Who among the following took apart in the Quit India Movement?

Ans:Aruna Asaf Ali

331.Planning Commission was set-up in the year

Ans:1950

332.Which of the following country is recognized as one of the mega diversity centers?

Ans:India

333.Prime Minister's Kaushal Vikas Yojana' is meant for

Ans:To encourage skill development for youth

334.Komaravelli Mallanna Temple is located in the district of

Ans:Warangal

335.The winner of Nobel Prize in Literature in 2015, Svetlana Alexievich belongs to which country?

Ans:Belarus

336.In Telangana villages Ganagalam is used for which purpose?

Ans:Storage of Water

337.Name the French Company that supported 'Make in India'

Ans:Airbus

338.Who organizes World Twenty-20

Ans:ICC

339.What is the India's rank in the 2017 IMD World Digital Competitiveness Index?

Ans:36th

340.ISRO has successfuly launched GSAT-19 communication satellite thrigh which launch vehicle?

Ans:GSLV Mark-II4I