Mental ability Bits

81.If 5 apples cost ₹20, what is the cost of 1 apple?

Ans:₹4

82.A train travels 60 km in 1 hour. How far will it travel in 3 hours?

Ans:180 km

83.If a dozen eggs cost ₹60, what is the cost of 4 eggs?

Ans:₹20

84.Half of a number is 25. What is the number?

Ans:50

85.A rope 12 m long is cut into 3 equal pieces. How long is each piece?

Ans:4 m

86.If today is the 15th, what date will it be after one week?

Ans:22nd

87.There are 10 birds on a wire. If 4 fly away, how many remain?

Ans:6

88.A shopkeeper had 100 pens and sold 65. How many are left?

Ans:35

89.If one book costs ₹50, how many books can you buy for ₹250?

Ans:5

90.A car covers 40 km in 30 minutes. What is its speed per hour?

Ans:80 km/h

91.Z, Y, X, W, ? (letter series)

Ans:V

92.1, 2, 4, 8, 16, ? (number series)

Ans:32

93.AB, CD, EF, ? (letter series)

Ans:GH

94.2, 3, 5, 7, 11, ? (prime series)

Ans:13

95.Monday, Wednesday, Friday, ? (day series)

Ans:Sunday

96.January, April, July, ? (month series)

Ans:October

97.How many corners (vertices) does a cube have?

Ans:8

98.How many faces does a cube have?

Ans:6

99.How many zeros are there in the number one thousand (1000)?

Ans:3

100.A square has how many equal sides?

Ans:4