Mental ability Bits

41.Wheel : Car :: Wing : ?

Ans:Aeroplane

42.Clock : Time :: Thermometer : ?

Ans:Temperature

43.Author : Book :: Composer : ?

Ans:Music

44.Bee : Honey :: Cow : ?

Ans:Milk

45.Odd one out: Red, Green, Blue, Sweet.

Ans:Sweet

46.Odd one out: Table, Chair, Sofa, Book.

Ans:Book

47.Odd one out: 11, 13, 15, 17.

Ans:15

48.Odd one out: Sparrow, Crow, Eagle, Bat.

Ans:Bat

49.Odd one out: Iron, Silver, Diamond, Gold.

Ans:Diamond

50.Odd one out: Rose, Jasmine, Lotus, Potato.

Ans:Potato

51.Odd one out: 8, 12, 16, 21.

Ans:21

52.Odd one out: Doctor, Engineer, Teacher, Hospital.

Ans:Hospital

53.If today is Monday, what day will it be after 7 days?

Ans:Monday

54.If 1st January is a Sunday, what day is 8th January?

Ans:Sunday

55.How many days are there in February in a leap year?

Ans:29

56.If today is Friday, what was the day 3 days ago?

Ans:Tuesday

57.How many days are there in a week?

Ans:7

58.If a date was Wednesday last (non-leap) year, what day is it this year?

Ans:Thursday

59.How many degrees does the minute hand move in 15 minutes?

Ans:90 degrees

60.At 6:00, what is the angle between the hands of a clock?

Ans:180 degrees