General awareness Bits

381.The Attorney General of India has the right of audience in

Ans:any Court of law within India

382.The Capital of the ancient Chola kingdom was

Ans:Uraiyur

383.Which was the earlies settlement of the Dutch in India?

Ans:Pulicat

384.During British rule, who was instrumental for the introduction of the Ryotwari system in the then Madras Presidency?

Ans:Thomas Munro

385.The Greater Himalayas is otherwise called as

Ans:Himadri

386.The cup-shaped mouth of the volcano is

Ans:Crater

387.The cost temperate greasslands of south America are known as

Ans:Pampas

388.Which of the biomes is called the "Bread Basket" of the world?

Ans:Mid-latitude grasslands

389.Asia and North America are separated by

Ans:Bering Strait

390.Phototropic movement is controlled by

Ans:Auxin

391.Lactogenic hormone is secreted by

Ans:Pituitary

392.An organism which can monitor air pollution is

Ans:Lichen

393.In the human body, which of the following organs is responsible for water balance?

Ans:Kidneys

394.Chlorophyel containing autotrophic thallophytes is called as

Ans:Algae

395.A white and smooth surface is

Ans:bad absorber and good reflector of heat

396.When two semiconductors of p- n junction which acts like a/an

Ans:Rectifier

397.A computer programming language often used by children is

Ans:LOGO

398.A portable, personal computer small enough to fit on your lap is called a

Ans:Note-book Computer

399."Table sugar" is which type of sugar?

Ans:Sucrose

400.Who won the Silver Medal for the Women's 400 metre race in the Asian Atheletic Championships 2013?

Ans:M.R. Poovamma