1.Keyboards,scanners, and microphones are example of____
Ans:input devices
2.In a computer, how many bits does a nibble signify?
Ans:4
3.How many kilobytes make a megabyte?
Ans:1024
4.Excel is a program that is used to prepare a _____
Ans:Database
5.The ALU performs______operations.
Ans:Arithmetic
6.In order to choose the font for sentence in a WORD document_______
Ans:select Font in the Format menu
7.The common name for a modulator demodulator is_____
Ans:Modem
8.The computer abbreviation KB usually means_________
Ans:Kilo Byte
9.Data is organized in a worksheet as_______
Ans:rows and coloumns
10.In a computer most processing takes place in
Ans:CPU
11.The operation of combining two cells into a single cell in Excel is referred to as
Ans:Merge Cells
12.A computer's RAM is______
Ans:computer hardware
13.A website ia collection of
Ans:web pages
14.A portion of the worksheet displayed on the screen can be viewed through a_______
Ans:worksheet window
15.The following is listed in order from largest to smallest?
Ans:TB,GB,MB,KB
16.To move to the bottom of a WORD document, the following key(s) should be used____
Ans:Ctrl and End
17.RAM is an example of
Ans:volatile memory
18.Which toolbar displays the buttons for alignment and font size in word?
Ans:Formatting toolbar
19.A cookie____
Ans:stores information about the user's web activity
20.Excel documents are stored as files called_____
Ans:Workbooks
21.What is the shortcut key for centering the text selected by the user in Word?
Ans:CTRL+E
22.The keys on the keyboard which may be programmed to do special tasks are referred to as___
Ans:Functional keys
23.BIT stands for
Ans:Binary Digit
24.Which of the following operations is not performed by computer?
Ans:Understanding
25.______of the worksheet appear vertically and are identified by letters at the top of the worksheet window.
Ans:Columns
26.A page break means____
Ans:starting the next part of the document on a new page
27.Trackball is an example of a ____
Ans:Pointing device
28.An online backing storage system capable of storing larger quantities of data is
Ans:Mass storage
29.An Excel spreadsheet has the extension____
Ans:.xls
30.Which of the following should be used to move a paragraph from one place to another in a Word document?
Ans:Cut and Paste
31.A device that copies or reproduces text and images is calleda____
Ans:Scanner
32.A______typically identifies the type of file.
Ans:file extension
33.The Internet allows you to
Ans:Send electronic mail, view web pages and connect to servers all around the world
34.A Web site address is a unique name that identifies a specific_____on the web.
Ans:web site
35.Unsolicited commercial email is commonly known as
Ans:Spam
36.The___is responsible for performing calculations and contains decision making mechanisms.
Ans:Memory unit
37.A computer system includes______
Ans:Hardware,software and peripheral devices
38.Which is not a basic function of a computer?
Ans:Copy text
39.Where is data saved permanently?
Ans:Storage
40.A MODEM is connected in between a telephone line and a____
Ans:Computer
41.The taskbar is located________.
Ans:At the bottom of the screen
42.A____is a microprocessor-based computing device.
Ans:personal computer
43.An area of a computer that temporarily holds data waiting to be processed is_____
Ans:Memory
44.C,BASCI,COBOL, and Java are examples of _______languages.
Ans:System programming
45.The ______tells the computer how to use its components.
Ans:operating system
46.When sending an e-mail, the _____line describes the contents of the message.
Ans:subject
47.Passwords enable users to_______
Ans:retain confidentiality of files
48.What is the permanent memory built into your computer called?
Ans:ROM
49.Ctrl,Shift and Alt are called______keys
Ans:modifier
50.Which key is used in combination with another key to perform a specific task?
Ans:control
51.Physical components that make up your computer are known as________
Ans:Hardware
52.Computers use the _______number system to store data and perform calculations.
Ans:binary
53.Computer programs are also known as
Ans:applications
54.The secret code that restricts entry to some programs_____
Ans:Password
55.In programming, you use the following keys____
Ans:Arrow keys
56.What menu is selected to change font and style?
Ans:Format
57.Errors in a computer program are referred to as__________
Ans:bugs
58.With a CD you can_____
Ans:Both Read and Write
59.The _____,also called the Web, contains billions of documents.
Ans:World Wide Web
60.The ability to find an individual item in a file immediately______
Ans:sequential access
61.A(n)_______is text that you want printed at the bottom of the page.
Ans:footer
62.To print a document, press______then press ENTER.
Ans:CTRL+P
63.A word in a web page that, when clicked, opens another document.
Ans:Hyperlink
64.A menu contains a list of
Ans:commands
65.Each _____on a menu performs a specific action.
Ans:command
66.You can use the tab key to____
Ans:move a cursor across the screen and indent a paragraph
67.Copyrighted software that can be used for free is_________
Ans:freeware
68.To make the number pad act as directional arrows, you press the ________key.
Ans:num lock
69.A _______includes the file name and possibly a directory or folder.
Ans:file specification
70.A(n)______is a small group of computers and peripherals linked in a small geographic area.
Ans:LAN
71._________is when the computer is turned on and the operating system is loading.
Ans:Booting
72.What menu is selected to save or save as?
Ans:File
73.A software package to perform calculations on data arranged in an array is_____
Ans:Electronic spreadsheet
74.Fifth generation computers are likely to exhibit_____
Ans:Artificial intelligence, Heuristic behaviour and Advanced Parallel processing
75.Which of the following are the two main components of the CPU?
Ans:Control unit and ALU
76.The two kinds of main memory are______
Ans:RAM and ROM
77.Which of the following is not currently a topic in computer science?
Ans:Thermodynamics
78.The memory which ultraviolet erasable and electrically programmable is_____
Ans:EPROM
79.EBCDIC can code up to how many different characters?
Ans:256
80.A high speed device used in CPU for temporary storage during processing is called
Ans:A register
81.A multi programming system is one that can_____
Ans:Share hardware resource with many program simultaneously
82.Program designed to perform specific tasks is known as
Ans:Application software
83.The software used to convert source program instructions to object instruction is known as
Ans:Language processor
84.Which printer uses combination of laser-beam and electro photographic techniques?
Ans:Laser printer
85.A medium for transferring data between two locations is called
Ans:Communication channel
86.Which method is used to connect a remote computer?
Ans:Dial up
87.ASCII Stands for_______
Ans:All purpose scientific code for information interchange
88.A computer program that converts assembly language to machine language is_____
Ans:Assembler
89.Which part interprets program instructions and initiate control operations?
Ans:Control unit
90.Which of the following computer language is used for artificial intelligence?
Ans:PROLOG
91.Who is the father of the computer?
Ans:Charles Babbage
92.CPU stands for
Ans:Central Processing Unit
93.Which part interprets program instructions and initiate control operations?
Ans:Control unit
94.A computer program that converts assembly language to machine language is ....
Ans:Assembler
95.ASCII stands for ....
Ans:All purpose Scientific Code for Information Interchange
96.A medium for transferring data between two locations is called ....
Ans:Communication channel
97.Program designed to perform specific tasks is known as ....
Ans:Application software
98.The memory which ultraviolet erasable and electrically programmable is ....
Ans:EPROM
99.The two kinds of main memory are ....
Ans:RAM and ROM
100.Which are the two main components of the CPU?
Ans:Control unit and ALU