Logical reasoning Bits

81.In a race of 5 people, Y finished 2nd and X finished just after Y. What is X's position?

Ans:3rd

82.Which letter is 5th from the left in the English alphabet?

Ans:E

83.Which is the 20th letter of the English alphabet?

Ans:T

84.Which letter is 3rd to the right of the 10th letter from the left in the alphabet?

Ans:M

85.Which is the 15th letter of the English alphabet?

Ans:O

86.Which is the 26th letter of the English alphabet?

Ans:Z

87.If the letters are numbered 1 to 26, what number is the letter H?

Ans:8

88.At 3:00 on a clock, what is the angle between the hour and minute hands?

Ans:90 degrees

89.How many months in a year have 31 days?

Ans:7

90.If it is 9 AM now, what time will it be after 5 hours?

Ans:2 PM

91.Complete the series: 1, 2, 4, 7, 11, ?

Ans:16

92.Complete the series: 1, 3, 6, 10, 15, ?

Ans:21

93.Hot : Cold :: Up : ?

Ans:Down

94.Big : Small :: Fast : ?

Ans:Slow

95.If FRIEND is coded as GSJFOE, what rule is used?

Ans:Each letter is shifted +1

96.How many sides does a hexagon have?

Ans:6

97.How many days are there in a leap year?

Ans:366

98.Water : Liquid :: Ice : ?

Ans:Solid

99.Which day comes immediately before Sunday?

Ans:Saturday

100.If 2 pencils cost ₹10, how much do 5 pencils cost?

Ans:₹25