Logical reasoning Bits

21.If CAT is coded as DBU, then DOG is coded as? (each letter +1)

Ans:EPH

22.If SUN is coded as TVO, then RAT is coded as? (each letter +1)

Ans:SBU

23.If A=1, B=2, ... Z=26, then the code for BAD is?

Ans:214

24.If DELHI is written as CDKGH (each letter -1), then MADRAS is written as?

Ans:LZCQZR

25.If the word "TIME" is coded by reversing its letters, it becomes?

Ans:EMIT

26.The reverse of the word "STAR" is?

Ans:RATS

27.The reverse of the word "LIVED" is?

Ans:DEVIL

28.If MOUSE is coded as ESUOM (reversed), then HORSE is coded as?

Ans:ESROH

29.If A=Z, B=Y (opposite letters), then the code for CAB is?

Ans:XZY

30.If cat = 24 (c+a+t = 3+1+20), then dog = ? (d+o+g)

Ans:26

31.A is the brother of B. B is the son of C. How is A related to C?

Ans:Son

32.Pointing to a man, a woman said, "He is the son of my mother's only son." How is the man related to the woman?

Ans:Nephew

33.My father's sister is my?

Ans:Aunt

34.My mother's brother is my?

Ans:Maternal uncle

35.My brother's daughter is my?

Ans:Niece

36.My son's wife is my?

Ans:Daughter-in-law

37.My father's father is my?

Ans:Grandfather

38.My sister's husband is my?

Ans:Brother-in-law

39.My daughter's son is my?

Ans:Grandson

40.A is B's father. C is B's sister. How is A related to C?

Ans:Father