General studies Bits

61.The electoral symbol of Aam Admi Party (AAP)

Ans:Broomstick

62.Which State Assembly in India has highest number of seats?

Ans:Uttar Pradesh

63.How many states in India have bicameral legislatures?

Ans:4.7

64.Who Conducts elections for Panchayati Raj Institutions?

Ans:Autonomous State Election Commission

65.Which of the following is a Biodegradable organic Chemic

Ans:

66.Which of the following is a Biodegradable organic Chemical substances

Ans:Garbage

67.The highest moisture content is in which of the following

Ans:Agriculture Waste

68.Sound above what level (in decibles) is considered hazardous noise pollution?

Ans:80

69.Disasters can be categorised into various types on the basis of

Ans:Loss of human life they result

70.The tern Tsunami is derived from

Ans:Japan

71.Largest public sector bank in India among the following is

Ans:State Bank of India

72.Among the following, the major beneficiary state due to the implementation of green revolution in 1960s was

Ans:Punjab

73.The slogan "Palle Palle Pattala Paiki" has been used during which of the following agitation?

Ans:Sakala Janula Samme

74.The first student who first committed suicide during the later phase of Telangana Movement?

Ans:Srikanta Chary

75.Pranab Mukherji committee was appointed in which years?

Ans:2005

76.The announcement with regard to the formation of Telangana Rashtra Samithi was made at which of the following place?

Ans:Jala Drushyam

77.The Vice-Chancellor who openly supported 1969 Telangana Movement is?

Ans:R. Satyanaryana

78.What is the formula announced by Indira Gandhi to assuage Telangana Movement in 1969?

Ans:Eight point formula

79.What was the organization formed by Telangana NRI Assiciation to support the Telangana Movement?

Ans:Telangana Development Forum

80.If M is sitting to the north of N and P is sitting to the East of N. In what direction is P sitting to M?

Ans:South-East