281.The economist from Osmania University who later became the Governor of Reserve Bank of India
Ans:Y. Venugopal Reddy
282.The Governor of a State is accountable for all his actions to
Ans:The President
283.Who convenes the joint sessions of the Lok Sabha and Rajya Sabha
Ans:The President
284.The minimum age at which a person can be appointed as Prime Minister of India is
Ans:25 years
285.The Counil of Ministers is collectively responsible to
Ans:The Lok Sabha
286.The Vice President is the Ex-officio chairman of
Ans:The Rajya Sabha
287.The electoral symbol of Aam Admi Party (AAP)
Ans:Broomstick
288.Which State Assembly in India has highest number of seats?
Ans:Uttar Pradesh
289.How many states in India have bicameral legislatures?
Ans:4.7
290.Who Conducts elections for Panchayati Raj Institutions?
Ans:Autonomous State Election Commission
291.Which of the following is a Biodegradable organic Chemic
Ans:
292.Which of the following is a Biodegradable organic Chemical substances
Ans:Garbage
293.The highest moisture content is in which of the following
Ans:Agriculture Waste
294.Sound above what level (in decibles) is considered hazardous noise pollution?
Ans:80
295.Disasters can be categorised into various types on the basis of
Ans:Loss of human life they result
296.The tern Tsunami is derived from
Ans:Japan
297.Largest public sector bank in India among the following is
Ans:State Bank of India
298.Among the following, the major beneficiary state due to the implementation of green revolution in 1960s was
Ans:Punjab
299.The slogan "Palle Palle Pattala Paiki" has been used during which of the following agitation?
Ans:Sakala Janula Samme
300.The first student who first committed suicide during the later phase of Telangana Movement?
Ans:Srikanta Chary