181.Which country is known as the Land of Rising Sun ?
Ans:Japan
182.What is the smallest continent by land area ?
Ans:Australia
183.Who painted the Mona Lisa ?
Ans:Leonardo da Vinci
184.What is the main ingredient in traditional Japanese miso soup ?
Ans:Miso paste
185.What is the national animal of Australia ?
Ans:Kangaroo
186.What is the name of the first artificial satellite sent into space ?
Ans:Sputnik 1
187.Who is the author of the Harry Potter series ?
Ans:J.K. Rowling
188.What is the chemical symbol for gold ?
Ans:Au
189.Who was the first President of the United States ?
Ans:George Washinton
190.What is the name of the largest rainforest in the world ?
Ans:Amazon Rainforest
191.Which country is the largest producer of coffee ?
Ans:Brazil
192.Who is known as the Nightingale of India ?
Ans:Sarojini Naidu
193.What is the freezing point of water in Celsius?
Ans:0 degrees Celsius
194.Who wrote 'The Republic'?
Ans:Plato
195.Which is the smallest country in the world by land area ?
Ans:Vatican City
196.Who was the first man to walk on the moon ?
Ans:Neil Armstrong
197.Which continent is known as the Dark Continent?
Ans:Africa
198.Who wrote 'Pride and Prejudice' ?
Ans:Jane Austen
199.Which organ in the human body is responsible for pumping blood ?
Ans:Heart
200.Which country is known as the Land of Maple Leaf ?
Ans:Canada