Banks - Computer Knowledge

1.Keyboards,scanners, and microphones are example of____

Ans:input devices

2.In a computer, how many bits does a nibble signify?

Ans:4

3.How many kilobytes make a megabyte?

Ans:1024

4.Excel is a program that is used to prepare a _____

Ans:Database

5.The ALU performs______operations.

Ans:Arithmetic

6.In order to choose the font for sentence in a WORD document_______

Ans:select Font in the Format menu

7.The common name for a modulator demodulator is_____

Ans:Modem

8.The computer abbreviation KB usually means_________

Ans:Kilo Byte

9.Data is organized in a worksheet as_______

Ans:rows and coloumns

10.In a computer most processing takes place in

Ans:CPU

11.The operation of combining two cells into a single cell in Excel is referred to as

Ans:Merge Cells

12.A computer's RAM is______

Ans:computer hardware

13.A website ia collection of

Ans:web pages

14.A portion of the worksheet displayed on the screen can be viewed through a_______

Ans:worksheet window

15.The following is listed in order from largest to smallest?

Ans:TB,GB,MB,KB

16.To move to the bottom of a WORD document, the following key(s) should be used____

Ans:Ctrl and End

17.RAM is an example of

Ans:volatile memory

18.Which toolbar displays the buttons for alignment and font size in word?

Ans:Formatting toolbar

19.A cookie____

Ans:stores information about the user's web activity

20.Excel documents are stored as files called_____

Ans:Workbooks

21.What is the shortcut key for centering the text selected by the user in Word?

Ans:CTRL+E

22.The keys on the keyboard which may be programmed to do special tasks are referred to as___

Ans:Functional keys

23.BIT stands for

Ans:Binary Digit

24.Which of the following operations is not performed by computer?

Ans:Understanding

25.______of the worksheet appear vertically and are identified by letters at the top of the worksheet window.

Ans:Columns

26.A page break means____

Ans:starting the next part of the document on a new page

27.Trackball is an example of a ____

Ans:Pointing device

28.An online backing storage system capable of storing larger quantities of data is

Ans:Mass storage

29.An Excel spreadsheet has the extension____

Ans:.xls

30.Which of the following should be used to move a paragraph from one place to another in a Word document?

Ans:Cut and Paste

31.A device that copies or reproduces text and images is calleda____

Ans:Scanner

32.A______typically identifies the type of file.

Ans:file extension

33.The Internet allows you to

Ans:Send electronic mail, view web pages and connect to servers all around the world

34.A Web site address is a unique name that identifies a specific_____on the web.

Ans:web site

35.Unsolicited commercial email is commonly known as

Ans:Spam

36.The___is responsible for performing calculations and contains decision making mechanisms.

Ans:Memory unit

37.A computer system includes______

Ans:Hardware,software and peripheral devices

38.Which is not a basic function of a computer?

Ans:Copy text

39.Where is data saved permanently?

Ans:Storage

40.A MODEM is connected in between a telephone line and a____

Ans:Computer

41.The taskbar is located________.

Ans:At the bottom of the screen

42.A____is a microprocessor-based computing device.

Ans:personal computer

43.An area of a computer that temporarily holds data waiting to be processed is_____

Ans:Memory

44.C,BASCI,COBOL, and Java are examples of _______languages.

Ans:System programming

45.The ______tells the computer how to use its components.

Ans:operating system

46.When sending an e-mail, the _____line describes the contents of the message.

Ans:subject

47.Passwords enable users to_______

Ans:retain confidentiality of files

48.What is the permanent memory built into your computer called?

Ans:ROM

49.Ctrl,Shift and Alt are called______keys

Ans:modifier

50.Which key is used in combination with another key to perform a specific task?

Ans:control

51.Physical components that make up your computer are known as________

Ans:Hardware

52.Computers use the _______number system to store data and perform calculations.

Ans:binary

53.Computer programs are also known as

Ans:applications

54.The secret code that restricts entry to some programs_____

Ans:Password

55.In programming, you use the following keys____

Ans:Arrow keys

56.What menu is selected to change font and style?

Ans:Format

57.Errors in a computer program are referred to as__________

Ans:bugs

58.With a CD you can_____

Ans:Both Read and Write

59.The _____,also called the Web, contains billions of documents.

Ans:World Wide Web

60.The ability to find an individual item in a file immediately______

Ans:sequential access

61.A(n)_______is text that you want printed at the bottom of the page.

Ans:footer

62.To print a document, press______then press ENTER.

Ans:CTRL+P

63.A word in a web page that, when clicked, opens another document.

Ans:Hyperlink

64.A menu contains a list of

Ans:commands

65.Each _____on a menu performs a specific action.

Ans:command

66.You can use the tab key to____

Ans:move a cursor across the screen and indent a paragraph

67.Copyrighted software that can be used for free is_________

Ans:freeware

68.To make the number pad act as directional arrows, you press the ________key.

Ans:num lock

69.A _______includes the file name and possibly a directory or folder.

Ans:file specification

70.A(n)______is a small group of computers and peripherals linked in a small geographic area.

Ans:LAN

71._________is when the computer is turned on and the operating system is loading.

Ans:Booting

72.What menu is selected to save or save as?

Ans:File

73.A software package to perform calculations on data arranged in an array is_____

Ans:Electronic spreadsheet

74.Fifth generation computers are likely to exhibit_____

Ans:Artificial intelligence, Heuristic behaviour and Advanced Parallel processing

75.Which of the following are the two main components of the CPU?

Ans:Control unit and ALU

76.The two kinds of main memory are______

Ans:RAM and ROM

77.Which of the following is not currently a topic in computer science?

Ans:Thermodynamics

78.The memory which ultraviolet erasable and electrically programmable is_____

Ans:EPROM

79.EBCDIC can code up to how many different characters?

Ans:256

80.A high speed device used in CPU for temporary storage during processing is called

Ans:A register

81.A multi programming system is one that can_____

Ans:Share hardware resource with many program simultaneously

82.Program designed to perform specific tasks is known as

Ans:Application software

83.The software used to convert source program instructions to object instruction is known as

Ans:Language processor

84.Which printer uses combination of laser-beam and electro photographic techniques?

Ans:Laser printer

85.A medium for transferring data between two locations is called

Ans:Communication channel

86.Which method is used to connect a remote computer?

Ans:Dial up

87.ASCII Stands for_______

Ans:All purpose scientific code for information interchange

88.A computer program that converts assembly language to machine language is_____

Ans:Assembler

89.Which part interprets program instructions and initiate control operations?

Ans:Control unit

90.Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

Ans:PROLOG

91.Who is the father of the computer?

Ans:Charles Babbage

92.CPU stands for

Ans:Central Processing Unit

93.Which part interprets program instructions and initiate control operations?

Ans:Control unit

94.A computer program that converts assembly language to machine language is ....

Ans:Assembler

95.ASCII stands for ....

Ans:All purpose Scientific Code for Information Interchange

96.A medium for transferring data between two locations is called ....

Ans:Communication channel

97.Program designed to perform specific tasks is known as ....

Ans:Application software

98.The memory which ultraviolet erasable and electrically programmable is ....

Ans:EPROM

99.The two kinds of main memory are ....

Ans:RAM and ROM

100.Which are the two main components of the CPU?

Ans:Control unit and ALU